Magamról

Saját fotó
családom, hobbijaim, történeteink. :)

2010. november 1., hétfő

Babakaja

Valahol olvastam egy ötletet, miszerint a házilag elkészített pépeket bele lehet rakni jégkockazacskóba is, így szépen lehet adagolni az evésekhez a különböző alapanyagokat.
Mivel a bolti üveges kaják rendre nagyon drágák (300Ft/ üveg), így magam állítom össze Kata ételeit. (mint ahogy Csenginél is így volt :) ) Nem mondom,  hogy az üveges ételek nem jók! Nekem pl kimondottan nagyon hasznos, ha utazunk valahova és nincs kéznél egy komplett konyha. :)) Olyankor veszek egy-két üveggel és le van a gond a főzőcskéről. De arra is nagyon jó, hogy néha megállok az üvegek előtt és megnézem, hogy a gyártók miket adnak 4-5-6-8 hónapos kortól, így ezekből is meríthetek ötletet a babaebédhez.

De térjünk vissza a jégkockákra.
Egyik nap sütöttem ki egy egész tököt. Mivel nem nagyon akart fogyni, így a maradékot kikapartam egy edénybe, felöntöttem annyi forralt vízzel, hogy ellepje, majd elkezdtem turmixolni. Az egészet olyan sűrűre készítettem, hogy egy kancsóból tölcsér segítségével bele tudtam önteni a zacsiba, és már mehetett is a fagyasztóba. Azóta ott sorakozik már a sütőtök mellett az alma és a cékla is.
Ma készítettem egy kevés őszibarackot is 2 nagy szem kopasz barackból.





Természetesen az eredmény sem marad el. :) Dunduskám nagyon szereti az ezekből készített pépeket, pl.: sütőtök burgonyával, cékla burgonyával, alma-sütőtök burgonya
A sűrítést egyenlőre burgonyapehellyel oldom meg amit a kedvenc bioboltomban elég jó áron kapok meg.
Most kezdtem el gondolkozni azon is, hogy hogy tudnám megoldani a sűrítést rizzsel. Csenginél rizslisztet használtam, de azt sokáig kellett főznöm az alapanyagokkal, hogy ne legyen korcogós az étel. Az itteni bioboltban nem szokott lenni rizspehely, de rizslisztem és sima rizs is van itthon mindig, így ezekből találok ki valamit amivel szintén gyorsan el tudom készíteni a hamit. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése